Samos

samos
Een vakantie naar het gemoedelijke en mystieke Samos

Op het eiland Samos voelt de tijd anders. De rust en de mystieke sfeer van het eiland is een weldaad voor je gezondheid. Samos is een prachtig groen eiland in de Egeische zee met authentieke vriendelijke eilandbewonders. De sfeer is ontzettend relaxt, gemoedelijk ontspannen, zodra je het vliegtuig uitstapt voel je een ongestoord zen gevoel, is dat het mysterieuze wat mensen ook wel omschrijven als ze op Samos zijn geweest? Prachtig eiland met helderblauwe baaien, een eiland waar de authentieke sfeer is behouden.


Ireon

Ireon is een klein vissersdorp aan de zuidoostkust van het Griekse eiland Samos. Het dorp heeft een rijke geschiedenis en dat is nog altijd merkbaar. Zo kun je hier bijvoorbeeld de restanten van de kolossale Tempel van Hera bezoeken, die 530 jaar voor Christus gebouw is. Een ander belangrijk monument is ‘De Heilige Weg’ die van Ireon naar Oud Samos loopt. Gemoedelijke badplaats Het dorp staat bekend als een gemoedelijke badplaats met verschillende leuke souvenirwinkeltjes en minimarkten. Dankzij de kleine vloot wordt hier dagelijks heerlijke vis gevangen die je 's avonds kunt proeven in één van de gezellige restaurantjes of tavernes. Wanneer je deze eet op één van de terrasjes aan zee heb je een prachtig uitzicht.

Strand

Je hebt hier een aantal mooie zand- en kiezelstrandjes waar je heerlijke zonnige dagen kunt beleven. Een goed voorbeeld is ‘Papa Beach’, een schilderachtig strand met twee baaien. En hoewel het hier boven water al prachtig is, is het ook zeker leuk om onder water te kijken. Vergeet dus niet je snorkelset mee te nemen.


8,4 /10 Hotel Niki


Op een steenworpafstand van het strand van Ireon, in het zuidoosten van Samos, vind je het authentieke Hotel Niki. Met zowel het heerlijke strand als het gezellige centrum in de buurt, kun je gerust zeggen dat de ligging van dit hotel zeer gunstig is. De dag begin je hier met een heerlijk ontbijt dat door de vriendelijke eigenaresse van het kleinschalige complex wordt verzorgd. Vervolgens kun je ontspannen in de prachtige tuin of je kunt natuurlijk de bijzondere omgeving ontdekken.

* Zeer vriendelijke eigenaresse * Gunstige ligging * Prachtige tuin


Omgeving afstand tot strand circa 100 meter (kiezelstrand) afstand tot centrum: circa 100 meter afstand tot luchthaven circa 5 kilometer afstand tot bushalte circa 150 meter afstand tot pinautomaat circa 150 meter afstand tot dichtstbijzijnde winkels circa 150 meter afstand tot dichtstbijzijnde (mini)supermarkt circa 150 meter

MEER INFORMATIE? >>> Wilt u meer informatie en/of deze vakantie boeken? Klik door via boeken naar de reisaanbieder. Deze Vakantiedeal is geselecteerd op 18 mei 2022. PRIJZEN KUNNEN VERANDEREN IN DE LOOP VAN DE TIJD of uitverkocht zijn, dan bent u helaas te laat. De reisorganisaties zijn verantwoordelijk voor aangeboden reizen en prijzen en kunnen deze dagelijks aanpassen, check daarom altijd de genoemde prijs en datum voor u definitief boekt.

Boek direct