Kleuren van Dalmatië

kleuren van dalmatieBaska Voda

Baska Voda is een van de charmante steden gelegen aan de Makarska Rivier.

De Makarska Rivier strekt zich uit over 60 kilometer van Brela tot Gradac en biedt talloze kiezelstranden met kristalhelder turkoise water, omgeven door groene dennenbossen.

Het heeft een spectaculaire natuurlijke achtergrond, namelijk de gigantische witte kliffen van de berg Biokovo. Hier zijn de meeste stranden gezegend met vrij schilderachtige uitzichten!

De kiezels op de stranden zijn meestal klein en glad, zodat je gewoon op blote voeten kunt lopen. In tegenstelling tot veel rots- en kiezelstranden in Kroatië zijn waterschoenen hier dus geen absolute noodzaak.

De mooie kleur van de Adriatische zee geeft samen met de berg en het groen van de dennebomen, schitterende uitzichten. Baska Voda dus, gelegen aan de voet van de berg Biokovo, in het westelijke deel van de kustlijn van Makarska, in Dalmatië,.

Baška Voda was het verleden een nederzetting van arbeiders en vissers, verkopers en zeelieden en werd door de inspanningen van de hardwerkende inwoners omgevormd tot een modern toeristenoord. Het is een prachtige kleine mediterrane stad, heeft een mooie boulevard en vele bezienswaardigheden.

Het is niet verwonderlijk dat de stranden hier de grootste trekpleister zijn! Sterker nog, als je vanuit de stad naar het noorden of het zuiden langs de kust loopt, vind je een aantal stranden die bijna in elkaar overgaan. De meeste hebben goede faciliteiten. Een van mooiste stranden hier is het kiezelstrand Nikolina Beach , bekroond met een Blauwe Vlag , waar strandstoelen/parasols te huur zijn, douches, cafés/restaurants in de buurt; en kleedhokjes, en is gelegen in het centrum van Baska Voda.

Overige informatie;

* In slechts tien minuten kun je met de bus naar  Makarska en ook ongeveer 10 minuten met de bus naar Brela, hoewel je in feite een aangename wandeling tussen de twee kunt maken! Het duurt ongeveer 30 minuten om dit te doen. 

* Er zijn regelmatige dagelijkse bussen van Split naar Baska Voda, met een reistijd van iets meer dan een uur. Makarska, ingeklemd aan de voet van de berg Biokovo, is het centrum van dit gebied, genoemd naar de Makarska rivier.

* Het Malacologisch Museum herbergt een indrukwekkende verzameling schelpen uit de wateren van de Adriatische Zee en uit zeeën over de hele wereld.

* Het Poseidon Diving Centre biedt snorkelen en duiken op nabijgelegen locaties, evenals lessen.


Appartementen

Voor meer informatie over het appartement, klikt u door via boeken. 

ligging;

De afstand van zee is 500 meter, evenals de afstand van het centrum en  restaurants. 


MEER INFORMATIE? >>> Wilt u meer informatie en/of deze vakantie boeken? Klik door via boeken naar de reisaanbieder. Deze Vakantiedeal is geselecteerd op 12 maart 2023>>>PRIJZEN KUNNEN VERANDEREN IN DE LOOP VAN DE TIJD of uitverkocht zijn, dan bent u helaas te laat. De reisorganisaties zijn verantwoordelijk voor aangeboden reizen en prijzen en kunnen deze dagelijks aanpassen>


Boek direct