Puur Karpathos

puur karpathos



Wandelvakantie in de zon? 

Karpathos is één van de twaalf eilanden van de Dodekanesos en ligt tussen de 'grote broers' Rhodos en Kreta. Toch heeft Karpathos een eigen karakter en het eiland is nog niet overspoeld door toeristen. Dat geeft jou het ultieme vakantiegevoel. Karpathos heeft een unieke natuur en afwisselende landschappen die verbonden zijn door prachtige voetpaden. Dat maakt het eiland een paradijs voor wandelaars.


Amopi

Amopi is een gezellig kustplaatsje en ligt circa 6 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Pigadia op het eiland Karpathos. Het plaatsje zelf is rustig gelegen en je vindt hier meerdere mooie strandjes en drie pittoreske baaien voor een ontspannen vakantiedag. De strandjes bestaan uit kiezels of zand en de helderblauwe zee rolt je uitnodigend tegemoet. Een aantal stranden bieden zelfs verhuur van ligbedden met parasols aan en een kleine taverne om drinken te bestellen. De omgeving hier is rotsachtig en langs de kust ligt een wandelpad dat in verbinding staat met de verschillende strandjes. Je geniet tijdens het wandelen van een prachtig uitzicht en de echte durfal springt van een hoge klif recht in zee.

Een echt dorpscentrum is er niet, maar met enkele restaurants, tavernes en terrasjes is dit een perfecte uitvalsbasis voor een mooie tour over het eiland. Een huurauto of scooter is een aanrader voor het verkennen van de prachtige omgeving. 


8,5 /10 Hotel Argo

Het eerste wat in je opkomt als je arriveert in Hotel Argo? Wat een prachtige ligging! Vanuit hier heb je het beste uitzicht over de mooie baai van Amopi en een uitzonderlijk landschap. Langs het pad aan de kust liggen unieke strandjes. Hier kun je in zee niet alleen fantastisch snorkelen maar zijn ook magische foto’s gegarandeerd. De tuin rondom het hotel staat vol verschillende bomen en planten wat zorgt voor een fijne gemoedelijke sfeer. Op het terras geniet je iedere dag van een lekker ontbijtje of bestel je een lekker koel drankje. Het authentieke hotel wordt gerund door een vriendelijke familie en de Griekse gastvrijheid voel je direct. De eigenaren Stelios en Iro bezorgen je dan ook graag een heerlijk ontspannen vakantie. Ontspannen is hier namelijk zeker mogelijk! Door de rustige locatie en met het strand en de zee voor de deur gaat je dit gemakkelijk af. Al met al is Hotel Argo een fantastische uitvalsbasis om het eiland Karpathos te ontdekken en om van het Griekse zonnetje te genieten!

Binnen enkele passen op het strand


MEER INFORMATIE? >>> Wilt u meer informatie en/of deze vakantie boeken? Klik door via boeken naar de reisaanbieder. Deze Vakantiedeal is geselecteerd op 21 maart 2023>>>PRIJZEN KUNNEN VERANDEREN IN DE LOOP VAN DE TIJD of uitverkocht zijn, dan bent u helaas te laat. De reisorganisaties zijn verantwoordelijk voor aangeboden reizen en prijzen en kunnen deze dagelijks aanpassen.

Boek direct