Klein dorpje aan zee

klein dorpje aan zeeSamos

Een groen, bergachtig eiland dat bekend staat om een uitgestrekte kustlijn, prachtige natuur, een rijke historie en natuurlijk de zoete dessertwijn. Wat wil je nog meer? Samos is één van de grotere eilanden van Griekenland en ligt vlak bij de Turkse kust. Het eiland maakt deel uit van de Egeïsche Archipel en is omringd door fijne stranden. Hier is het dan ook, zeker tijdens de zomermaanden, goed toeven. De noordoostenwind, ook wel ‘Meltemi’ genoemd, zorgt daarbij voor een aangename verkoeling. Hopelijk heb je je fototoestel bij je, want dankzij het opvallend groene en zeer bergachtige landschap is Samos heel fotogeniek. Samos-Stad/Vathí


Agios Konstantinos

Dit dorp ligt aan de noordkant van Samos, op het meest groene en schilderachtige gedeelte van het eiland. Langs de zee vind je kruidenierswinkels en een aantal taverna's. Deze zijn allemaal in typisch Griekse stijl gebouwd en er worden heerlijke Griekse maaltijden geserveerd. Dit is een ideale plek om van je vakantie te genieten tussen de echte Grieken en als je van rust en natuur houdt. Niet ver van Agios Konstantinos ligt de Vallei der Nachtegalen, een prachtig natuurgebied met een overvloed aan stromend water, waar het gezang van de nachtegalen 's morgens vroeg overal is te horen. Een prachtige plek om mooie wandelingen te maken! 


7,8 /10 Appartementen Villa Dimitra

Meest geboekt in Samos. Appartementen Villa Dimitra ligt in een groene omgeving en vlak bij verschillende stranden. Perfect voor als je het eiland gaat ontdekken en tussendoor even wil ontspannen. De appartementen zijn netjes ingericht. En met een beetje geluk heb je ook nog eens een prachtig uitzicht vanaf je balkon!


TIPS: Yoga / tai chi/ wandelen in Samos

Marjan ging ooit alleen op vakantie naar Samos en werd verliefd op dit authentieke prachtige eiland! Ze bleef en geeft nu yoga en Qi Gong workshops/lessen in Kokkari. Ook is het mogelijk om prachtige wandeltochten te reserveren bij haar. Ontdek de nachtengalenvallei , ontspan en bewonder. Meer weten? Lees hier haar verhaal: www.marjaani.nl   en bekijk de activiteiten die je bij haar kunt doen.

Een auto huren en besturen is makkelijk op Samos, de meeste wegen zijn goed begaanbaar, mits je niet de hoogte ingaat, kun je makkelijk een tocht maken langs de kust van het eiland. Prachtig! 


* FORMULIER WELKE VERPLICHT IN TE VULLEN VOOR JE OP REIS GAAT NAAR GRIEKENLAND IVM C CRISIS, JE KRIJGT een bevestiging VIA DE MAIL. > https://travel.gov.gr/#/form     

* Verder is het van belang een gezondheidsverklaring in te vullen en uitgeprint mee te nemen voor de Nederlandse luchthavens.

Deze Vakantiedeal HEBBEN WIJ VOOR U GESELECTEERD OP 30 juli 2020. PRIJZEN KUNNEN VERANDEREN IN DE LOOP VAN DE TIJD of uitverkocht zijn, dan bent u helaas te laat. De reisorganisaties zijn verantwoordelijk voor aangeboden reizen en prijzen en kunnen deze dagelijks aanpassen, check daarom altijd de genoemde prijs en datum voor u definitief boekt.

Boek direct