Tavira Zuid Portugal

tavira zuid portugal




Tavira

Tavira is een badplaats aan de Algarve en is een kleine stad die is uitgegroeid tot een typisch Portugees vissersdorp. Tavira bestaat uit twee delen aan weerszijden van een rivier. Het centrum ligt aan beide zijden van de rivier en is door een brug met elkaar verbonden, waar ook de meeste hotels en appartementen liggen.

Ga terug in de tijd

In Tavira is een vrij groot historisch deel met kerken, pleinen, een kasteel en op traditionele wijze betegelde huizen. In het centrum is een groot plein met terrassen en het gemeentehuis dat een grote galerij met witte bogen heeft. De prachtige natuur Aan de zeezijde zijn een wadgebied, een rivier en een groot strand op het eiland Ilha de Tavira dat per boot te bereiken is. Deze maken alle deel uit van het beschermd natuurgebied Ria Formosa; een prachtig gebied die benadrukt hoe mooi deze omgeving is!

Per huurauto kun je overigens ook prima de rest van de Algarve ontdekken; van de bruisende badplaats Albufeira tot aan het rustige Salema.


8,0 /10 Appartementen Pedras da Rainha 

Het ruim opgezette Pedras da Rainha ligt direct naast Cabanas, een typisch vissersstadje, waar je als een echte Portugees je boodschapjes kunt doen en vis kunt kopen op de visafslag. Maar ook aanschuiven bij één van de restaurantjes aan de kleine boulevard kan hier. Het hotel ligt in een soort lagune, waar tegenover het strand ligt. Hier word je in ongeveer vijf minuutjes naartoe gebracht door kleine vissersbootjes. De appartementen liggen allemaal in weelderige mooie tuin waar ook het zwembad in ligt. Bij poolbar Lido kun je niet alleen verfrissende drankjes maar ook lekkere snacks en lichte maaltijden bestellen. Er is ook een restaurant waar maaltijden met lokale producten worden bereid. Naast het hotel ligt een sportcentrum, waar je in de openlucht verschillende sporten mogelijk zijn en je sportlessen kunt reserveren. Ook aan ontspanning voor de sportievelingen is gedacht want bij de bar Clubhouse kun je neerstrijken voor een welverdiend hapje en drankje.

Rustig gelegen

Natuurrijke omgeving

Ruim opgezet

Gratis bootje naar het strand


Ligging: 

afstand tot strand circa 900 meter (zandstrand)

afstand tot centrum: circa 400 meter

afstand tot bushalte circa 20 meter

afstand tot pinautomaat circa 10 mete

afstand tot dichtstbijzijnde winkels circa 300 meter

afstand tot dichtstbijzijnde (mini)supermarkt circa 10 meter


MEER INFORMATIE? >>> Wilt u meer informatie en/of deze vakantie boeken? Klik door via boeken naar de reisaanbieder. Deze Vakantiedeal is geselecteerd op 27 oktober 2022, * PRIJZEN KUNNEN VERANDEREN IN DE LOOP VAN DE TIJD of uitverkocht zijn, dan bent u helaas te laat. De reisorganisaties zijn verantwoordelijk voor aangeboden reizen en prijzen en kunnen deze dagelijks aanpassen, check daarom altijd de genoemde prijs en datum voor u definitief boekt.

Boek direct