Ontspannen in Alanya

ontspannen in alanya





Alanya

Relaxen op brede zandstranden, interessante uitstapjes maken, genieten van de natuur in de bergen en shoppen op kleurrijke bazaars; dat kan in het veelzijdige Alanya in Turkije! Wat kun je doen in Alanya?

Alanya ligt aan de Turkse Rivièra in Turkije en wordt door een rotsformatie dat een schiereilandje vormt in tweeën gedeeld; met aan de westkant het bekende Kleopatra-strand en het Keykubat-strand aan de oostkant. Rondom het schiereiland vind je het stadscentrum. Hier bevindt zich de kleurrijke bazaar met talloze winkeltjes met gekleurde kussenslopen, kleding, handgemaakte schaaltjes, schitterende lampen en geurige kruiden. Heerlijk in oriëntaalse sferen winkelen terwijl je een kopje thee aangeboden krijgt.

De vrolijke winkeltjes worden afgewisseld door traditionele restaurantjes en gezellige bars en in de zijstraatjes zie je zo nu en dan authentieke theehuizen, waar vaak oudere Turkse mannen samenkomen om onder het genot van een glaasje thee backgammon te spelen. De bazaar loopt moeiteloos over in de haven waar het interessante bouwwerk de Rode Toren staat.

Ook vind je hier allerlei discotheken, waar je tot in de late uurtjes met de voeten van de vloer kunt gaan. Een adembenemend uitzicht over Alanya Bovenop de rotsformatie staat een imposant Ottomaans kasteel: het Alanya kasteel. Vanaf het Damlatas strand gaat er een kabelbaan naar het kasteel toe. Overdag is het kasteel (tegen betaling) toegankelijk, maar het adembenemende uitzicht hiervandaan is ook zeker ’s avonds de moeite waard! Een dagje relaxen bij de Dimçayı rivier De bergrivier Dimçay is de ideale plek om verkoeling te zoeken tijdens warme zomermaanden. Overal langs de rivier liggen sfeervolle picknickplaatsen. Dat zijn restaurantjes waar je niet gewoon een terras hebt, maar waar allerlei vlotten en hutjes boven het water zijn en waar je de meest verse vis kunt proeven nadat je een duik in het koude rivierwater hebt genomen.



8,0 /10 Appartementen Angora - Zomer 2023

Als wij aan mensen vragen wat Appartementen Angora een goed vakantie adres maakt, kan men niet kiezen. Is het de ligging, de keurig verzorgde en ruime appartementen, het vriendelijke personeel of de gezellige bar? Waarschijnlijk is het een combinatie van al deze punten. De zeer behulpzame eigenaren staan altijd voor je klaar. Zij spreken zelfs een aardig woordje Nederlands! Bij het appartment vind je een zwembad om af te koelen en een gezellige poolbar. Hier bestel je ook heerlijke gerechten. Ga je voor een Nederlandse pannenkoek, of probeer je toch de Turkse versie? Je hoeft alleen maar de straat uit te lopen om op het beroemde Kleopatra-strand uit te komen en het centrum ligt op korte afstand. Kortom, de ideale plek voor een geslaagde zomervakantie! In de buurt van Kleopatra Beach Gezellige poolbar Vriendelijke eigenaren Nette, ruime appartementen Dicht bij centrum Alanya.


Nette, ruime appartementen

Dicht bij centrum Alanya



Omgeving

afstand tot strand kleopatra beach circa 50 meter (zandstrand)

afstand tot centrum: circa 2,5 kilometer



MEER INFORMATIE? >>> Wilt u meer informatie en/of deze vakantie boeken? Klik door via boeken naar de reisaanbieder. Deze Vakantiedeal is geselecteerd op 6 januari 2023, >>>PRIJZEN KUNNEN VERANDEREN IN DE LOOP VAN DE TIJD of uitverkocht zijn, dan bent u helaas te laat. De reisorganisaties zijn verantwoordelijk voor aangeboden reizen en prijzen en kunnen deze dagelijks aanpassen, check daarom altijd de genoemde prijs en datum voor u definitief boekt.

Boek direct