Dec Tue 1

Creatief

creatief


De kracht van creativiteit.

Creativiteit is sowieso krachtig want het is echt een bezigheid waardoor er stilte en rust in je hoofd komt, mits je niet te perfectionistisch bent natuurlijk. En rust in je hoofd past bij het woord vakantie! 

Op vakantie kun je vaak creatieve workshops volgen maar als je onafhankelijk bezig wilt zijn, zijn er ook genoeg mogelijkheden. Denk eens aan creatief fotograferen. Niet zomaar mooie gebouwen maar bijzondere tafereeltjes, mooie deuren, golven in de zee, bloemen of pittoreske straatjes of gewone een stuk hout waar jij een afbeelding in ziet. Je kunt eventueel een item kiezen en daarop focussen, zo heb je gelijk een soort van meditatieve bezigheid! 

Je kunt er natuurlijk een heel eigen draai aan geven, je kunt bedenken - ik fotografeer vandaag alleen een bepaalde kleur of voorwerp. Of je gaat gericht op zoek naar bijzondere deuren in het gebied, boten met een naam, of wat je dan ook maar te binnen schiet. Superleuk toch! En je kunt er altijd van nagenieten. 

Er zijn ook mensen die creatief zijn met natuurproducten -met respect voor de natuur natuurlijk!- en hiermee mooie dingen maken. Bv van steentjes en schelpjes op het strand afbeeldingen in het zand of op steen, zoals een bloem of een labyrinth. Het leuke van de creatieve dingen doen in je vakantie is dat het buitenbezigheden zijn en vaak anders dan de dingen die we thuis doen.  Dat is ook de bedoeling, even uit je comfort zone, nieuwe dingen doen en zien en opladen!